Kraniosakral­-terapi

Kraniosakralterapi

Kraniosakralterapi...

För dig med...

Vill du...

Vill du unna dig djup vila och återhämtning?

Kraniosakralterapi hjälper dig att hitta hem till dig själv.

Här hittar du svar på några vanliga frågor

Kraniosakralterapi är en manuell terapi som har utvecklats ur osteopatin, vilken har anor från 1890-talet. Viktiga områden som påverkas är centrala nervsystemet, ryggmärgsvätskan, kranium och sacrumbenens “mikrorörelse” samt hjärnhinnorna. En liten störning i någon av dessa kan ha stor påverkan lokalt och i kroppen som helhet. Handpositionerna är utvecklade för att bryta ett negativt mönster som kroppen har fastnat i och hjälpa den återgå till sitt ursprungliga flöde.

Kraniosakralterapin utgår från att våra kroppar är kapabla att självläka. I processen anpassar sig kroppen till det mycket lätta trycket/beröringen av terapeutens händer. Nervsystemet tar emot signaler och svarar med en respons som påverkar delar av eller hela kroppen.

Det går inte att svara på om just du kan bli hjälpt. Vi är alla olika, symptom och tillstånd varierar från person till person. Det går att behandla de flesta problem, med positivt resultat, men det är inte säkert att resultatet kommer omedelbart. Efter den första behandlingen kommer jag bedömma om jag tror att jag kommer kunna hjälpa dig att förbättra din situation.

Kraniosakralterapi sällan är en snabbfix, speciellt om det är ett långvarigt problem. Hur många behandlingar som krävs är mycket individuellt och beror på helheten, t.ex. andra diagnoser, livsstil, socialt liv, arbetssituation, ålder, aktivitet, kosthållning etc. En förbättring kan komma omedelbart efter första behandlingen, och ibland kan det dröja ett par sessioner. Upp till tio behandlingar är inte heller ovanligt. Jag som terapeut vill se en förändring och god prognos efter senast tre till fyra behandlingar. Om vi då inte fått någonsomhelst förändring kommer jag föreslå att vi avsluta behandlingen.

Efter ett inledande samtal får du lägga dig på en behandlingsbänk med kläderna på. Jag håller sedan mina händer mycket stilla på din kropp och med lätt tryck i olika positioner.

Behandlingen du får kommer vara individuellt anpassad till dig och tar hänsyn till dina historia och problematik. Jag kan hålla på alltifrån huvudet ner till fötterna. Ibland även under ryggen. Behandlingen sker till största del under tystnad.

Människor har olika känslighet, somliga upplever ingenting, somliga upplever en känsla av djup avslappning. Sensationer som tryck, värme, kyla, pirr eller pulserande vågor är inte ovanliga. Känslor och minnen kan också dyka upp; ibland beskrivs behandlingen som en resa. Många somnar under behandlingen. Det som händer är att nervsystemet integrerar behandlingen.

Denna webbplats använder så kallade cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.  Läs mer här