Från ingenjör till massör

Jag är nyfiken på det mesta inom naturlig hälsa och läkning och älskar att ta in kunskap. Det kan vara att lära mig nya massagetekniker och träningstips till påverkan på nervsystemet och om hur allt hänger ihop. Jag är analytisk och vill förstå orsaker och lösa problem, samtidigt som jag är öppen för att det finns saker vi inte kan förstå eller bevisa. Iallafall inte än.

 

I mitt yrkesliv har jag till störst del varit verksam som civilingenjör i bilindustrin, men har lagt mycket fri tid och energi på massage, olika kroppsterapiformer, frigörande dans och yoga. Jag har även varit sjukskriven för utmattning i två omgångar. Det som händer då, samt efter många timmar på kurs och terapi, är att man blir mer lyhörd för vad kroppen kommunicerar och dess behov. Och som en bieffekt även mer lyhörd för andra kroppar. Under 2021 beslutade jag mig för att följa min vägledning att med mina händer hjälpa andra uppnå bättre kontakt med sin kropp, bättre hälsa och därmed bättre livskvalitet. Det är inget jag ångrar.

Om Naturligtvis

Företagsnamnet Naturligtvis är en ordlek som pekar på den naturliga visdomen som jag upplever finns i kroppen. En visdom som kan urskilja vad som är rätt och fel; en visdom som kan guida till hälsa. I mitt arbete som kroppsterapeut, speciellt i lugnare behandlingar, uppstår ett lugn, en så kallad parasympatisk aktivitet. Det är i detta tillstånd, med avsaknad av stress, som är som mest gynnsamt för att de självläkande processerna i kroppen skall komma igång.

Mina plattformar

Kraniosakralterapin är min ena plattform (Tranbergs 2021). Här har jag fått en djup erfarenhet av stillhet som jag fortsätter att kultivera med meditation och sköna promenader. Här har jag också kunskap inom anatomi och fysiologi och tar del av senaste medicinsk forskning.

 

 

Som massageterapeut (Axelsons 2019) har jag verktyg för att lindra muskel- och ledvärk. Jag erbjuder också lätt, närvarande taktil massage, som verkar mer på att lugna nervsystem och utsöndring av oxytocin. Det måste inte göra ont för att det skall göra nytta.

Varför jag gör detta

Både massage och kraniosakralterapi är väldigt fina och beprövade behandlingar som stöttar kroppen att slappna och stimulerar den till läkning. Jag gör det här för jag har ett genuint intresse att arbeta med händerna. Jag vet av egen erfarenhet hur otroligt välgörande det är för kropp och själ att ta hjälp av en kroppsterapeut när något i kroppen inte känns bra.

Vidareutveckling

Mitt intresse för att förstå kroppen bättre och må bättre själv, har lett mig in på två nya spännande områden, som jag gärna vill dela med mig av:
Lymfmassage och vad vi kan göra i vardagen för att lymfsystemet skall fungera bättre.
Postural träning är för att hjälpa min “kontorskropp” att hitta tillbaka till bättre funktion och hållning. Den har hjälpt mig bli av med en envis värk i foten och hjälper mig förhoppningsvis att inte slita ut mig i mitt arbete som massör.

Min Mission

Jag vill möta dig
där du är
och stötta dig på din resa
mot mer avslappning
och en bättre fungerande kropp

Denna webbplats använder så kallade cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.  Läs mer här